Cacau

Cacau és un projecte que explora noves formes de donar valor als residus de la producció de xocolata, convertint-los en biocompostos per a la impressió 3D de làmpades, mobiliari i revestiments.
A partir de la closca del fruit i de la llavor del cacau —residus habitualment descartats—, el projecte desenvolupa nous materials sostenibles combinats amb polímers renovables com el PLA. El resultat és una proposta que uneix innovació tecnològica, disseny i compromís ambiental.
Amb una clara aposta per l’economia circular, Cacau planteja una producció local, personalitzada i de baix impacte, mitjançant fabricació additiva robòtica.
Una iniciativa que demostra com el disseny pot transformar un residu agrícola en un recurs amb potencial estètic, funcional i sostenible.
Crèdits: Maria Luiza Gomes Torres (IAAC), Dengo Chocolates, Arian Rayegani (Pangeia Lab), Emerson Oliveira i Letícia Sant'Anna (IMA - UFRJ), Andrea Graziano (Co-de-it).
Un projecte del MATERFAD – Centre de Materials de Barcelona.
Dates
Preus
Accés lliure