ADI Making Of... Vi: de la vinya al glop

@Inga Knölke 2021


En aquesta nova sessió del cicle ADI Making Of…, organitzat per l'ADI-FAD, el vi es presenta com a matèria transformadora, oberta a la mirada del disseny. Tres projectes interdisciplinaris exploraran com el gust, la percepció i l’experiència del vi poden canviar quan intervenim en diferents moments del seu recorregut: des de la fermentació fins al gest de beure.
Participants:
- Salvador Garcia-Arbós, periodista i escriptor, obrirà la sessió amb Història galàctica del porró, una conferència carregada d’humor i coneixement sobre aquest objecte icònic de la cultura popular.
- Joan Carles Llach, ceramista i elaborador de vi, aprofundirà en la relació entre la ceràmica i el vi, posant en valor el paper dels materials i els sabers ancestrals en la vinificació.
- Joan Asens, vinater, i Martí Guixé, dissenyador, presentaran Radical Coupage Theory Vins, un projecte seleccionat als Premis ADI Cultura 2024 que proposa cupatges experimentals com a síntesi líquida d’un territori.
La sessió clourà amb un tast de vins especial i un aperitiu, un moment per brindar i compartir en comunitat.
Una activitat per repensar el paper del disseny en processos tradicionals com l’elaboració del vi, obrint noves perspectives entre artesania, ciència i creativitat.
Dimecres 25 de juny, 18 h.
Disseny Hub Barcelona
Entrada gratuïta amb reserva prèvia